ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΣΚΟΥΛΗΚΑΡΗ

Χημικός με μεταπτυχιακή ειδίκευση
"ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"

Ιδρύτρια της εταιρίας Optimum _ES.
Υπεύθυνη Επιχειρήσεων Τροφίμων και Ποτών – FOOD AND BEVERAGE DIRECTOR (σχήμα πιστοποίησης προσώπου σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024).
Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001, ISO 22000, HACCP, IFS, BRC και ISO 14001.
Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην διαπίστευση των εργαστηρίων καθώς υπήρξε υπεύθυνη ποιότητας και υπεύθυνη χημικού εργαστηρίου σε διαπιστευμένο εργαστήριο, για πολλά χρόνια.
Πολλά εργαστήρια την έχουν εμπιστευτεί για την οργάνωση τους και την ανάπτυξη συστήματος σύμφωνα με το ISO 17025.
Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων τροφίμων αλλά και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για την ασφάλεια των τροφίμων και την περιβαλλοντική διαχείριση. Είναι εγκεκριμένη εκπαιδεύτρια του ΕΦΕΤ.
Προετοιμάζει και υποστηρίζει πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για επιθεωρήσεις από tour operators αλλά και σε επιθεωρήσεις από τρίτα μέρη.
Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν την Δημόσια Υγεία, την Ασφάλεια των Τροφίμων, την Διαπίστευση των Εργαστηρίων, την Ποιότητα στην Παροχή Υπηρεσιών, την Βιωσιμότητα και την Περιβαλλοντική Διαχείριση.